Završeni radovi na rekonstrukciji Povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici

Završili su radovi na rekonstrukciji Povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici, jedna od glavnih aktivnosti projekta „HITRoute –  HIstorical Theme Route of Noble families“ u okviru Interreg V-A programa suradnje Mađarska – Hrvatska 2014-2020.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri su Grad Szentlorinc iz Mađarske i Turistička zajednica grada Virovitice, a projekt je izradila Razvojna agencija VTA. Vrijednost projekta je 399.681,37 eura, sufinanciranje Europske unije iznosi 85 posto, odnosno 339.729,14 eura. Projekt će se provoditi u razdoblju od 01.10.2020. do 31.12.2022. godine.

Glavni cilj projekta je razvoj turizma prekograničnog područja kroz izradu jedinstvene i prepoznatljive turističke rute kroz Hrvatsku i Mađarsku. Ideja projekta je povećanje broja posjetitelja i turista na prekograničnom području koje je bogato poviješću, arhitekturom i kulturom, što će imati pozitivan utjecaj na turizam i gospodarstvo prekograničnog područja.

Od planiranih aktivnosti na projektu HITRoute izvedena je rekonstrukcija Povijesnog vrta i trga ispred crkve sv. Roka u Virovitici, educirano je 10 turističkih vodiča, izrađena je i objavljena mobilna aplikacija i web stranica projekta te je izdana trojezična knjižica s točkama povijesne turističke rute na području Hrvatske i Mađarske. Do kraja projekta od planiranih aktivnosti potrebno je još rekonstruirati Esterhazy park u Szentlorinc-u, objaviti trojezičnu publikaciju na hrvatskom, mađarskom i engleskom jeziku, izraditi promotivni video turističkih ruta te održati Povijesni festival u Virovitici i Szenrlorinc-u.

Sve novosti vezane uz projekt  HITRoute možete pratiti na web stranici i mobilnoj aplikaciji projekta.

Mobilnu aplikaciju projekta možete besplatno preuzeti na: Google play aplikaciji pod nazivom „HITRoute“

https://play.google.com/store/apps/details?id=hitroute.eu.hitroute&hl=hr

“Sadržaj je isključiva odgovornost Grada Virovitice i ni pod kojim uvjetima ne odražava stav Europske unije i/ili Upravljačkog tijela.”